John Milton'ın kitaplarından birisinin insan derisiyle kaplı olduğunu biliyor muydunuz?


   İlk iki romanımda daha çok aşk, macera ve dramı işledim. Kendi çapımda yazdığım ve yazacağım üçüncü romanımda ise Avrupai aynı zamanda gotik ve gerilim unsurları yer alacağı ve eski bir dönemde geçeceği için yazmaya başlamadan önce araştırma yapmam gerekiyor. Gotik ve dehşet öykülerini ve romanlarını özellikle İngiliz ve Amerikan versiyonlarını oldukça seviyorum. Araştırma yaparken yine ilgimi çekecek bir şeye rastladım ve paylaşmak istedim:

Aslında önemli bir kişiden bahsetmeyeceğim fakat cezasından sonraki konumu önemli diyebiliriz. Bahsettiğim kişi George Cudmore... 1800 lerin Londrasında, sokaklarda sıçan avcısı ve zehircisi olarak çalışan bu adam sevgilisi Sarah Dunn ile birlikte olabilmek için karısını kendi mesleğinde kullandığı arsenik zehiriyle zehirleyerek öldürür. Çayındaki maddelerden zehirlendiği anlaşılan eşi ölü bulunduktan sonra George Cudmore, karısını zehirlediğinden dolayı idam cezasına çarptırılır. İngiliz mahkum, idam edildikten hemen sonra Exeter isimli hastanede kadavra olarak kullanılacağını öğrenir. Fakat bu olay bu şekilde bitmez.1830 yılında idam edilen Cudmore, ilk önce kadavra için her türlü kullanılır fakat işin tuhaf tarafı 1852 yılında kendi derisinin John Milton'ın toplu eserlerini içeren kitaplarından birinin kapağını kaplayacağıdır. İnsan derisiyle yani Cudmore'un derisiyle kaplanmış bu eserin, günümüz İngiltere'sinde 2011 yılında sergileneceği duyurulmuş.Ben haberi yeni okudum. Ayrıca insanın tüylerini diken diken edebilen bu garip olay tarihçiler arasında heyecana yol açmış. Gerçekten ilginç...

Yorumlar

Zeytinli dedi ki…
güzel bir paylaşım olmuş :)
banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
sevgiler
CheDolceSogno dedi ki…
teşekkürler. Tabi ki...
selin dedi ki…
merhaba ben ters1köşe blogu sahibesi Selin http://balansvemanevraa.blogspot.com.tr/ bana ait renkli şeylerin yer'de Aldığı bloğuma Bir süredir yazıyorum.benim bloğuma da beklerim :)
yazınız dediğiniz gibi tüyler ürpertici :(((((

Popüler Yayınlar