Chanel- Rüya Gibi Bir Hayat


     Kendi ürünleri gibi havalı olan bir kitap: Chanel- Rüya Gibi Bir Hayat. Alfonso Signorini'nin yazdığı ve Coco Chanel'ın hayatını okuyucuya sunduğu bu kitap emin olun kendini size sevdirecek.Kitap, gerçek adı Gabrielle Chanel olan Coco Chanel'ın çocukluğundan yaşlılığına kadar ki anılarını ve hayatını bizimle paylaşıyor. Kitabı okuduğunuzda Chanel hakkında öğrendiğiniz şeyler modacı olduğundan fazlası... Gerçekten büyüleyici bir kitap, roman olmuş bir hayat...
   Hayatta farklı tarzı ve düşünceleri olan, farklı yaşamayı seçen ve sıradanlıktan kendini arındıran insanları hep sevmişimdir. Kitapta da Coco Chanel'ın ayakta kalabilmesi, hayatla mücadelesi, cesareti ve benliğiyle düşüncelerini garipsenmekten korkmayarak dile getirmesi insanı büyülüyor.
     Akıcı dili ve yazma becerisini bu kitapta kanıtlayan Signorini'yi de tebrik etmek lazım. Bu tarz biyografik kitapları kurgulayarak romana çevirmek gerçekten zordur. Özellikle kalemi güçlü olmayan yazarlar bunu beceremezse okuyucu sıkabilir fakat Signorini ortaya harika bir kitap çıkarmış.

"Güzel olmadığımı biliyorum. Ama farklılığın büyüsüne sahibim."-Coco manken pozlarını böyle yorumluyordu.
"Dünyadaki en güzel renk üstünüzde en iyi durandır".
"Parfüm kullanmayan bir kadının geleceği yoktur".

                                            Coco Chanel en sevdiği koltuğunda, altın takıları,
                                            koyu renk elbisesi, sigarası ve saçlarında kurdele ile...
                                                                         Paris-1937

Yorumlar

There and Here dedi ki…
Trendsetter olmak böyle bir şey işte. Karbeyaz kadınların övgüler aldığı bir dönemde, bronzlaşmayı, maskülen olmayı ve sigara içmeyi popüler hale getirmiştir... İlginç gerçekten. Bu bilgileri oldukça yüzeysel bildiğim için aslında kitabını alıp okumam süper olacak.
CheDolceSogno dedi ki…
Güzel bir yere değinmişsin gerçekten =) Kitabını da beğeneceksindir eminim.
minikmini dedi ki…
Güzel olmadığımı biliyorum. Ama farklılığın büyüsüne sahibim."-Coco manken pozlarını böyle yorumluyordu.

etkileyici bir yaklaşım,kitap da ilgimi çekti,listeme aldım,sevgiler :)
gülşen dedi ki…
Ben gerçekten chaneli çok az araştırdım 1 saat olmadı kitabı alacağım mutlaka ve şunu anladım kaldır başını hayat sensin o bu başkası deil.
CheDolceSogno dedi ki…
;) keyifle okuyacağından eminim

Popüler Yayınlar